Vi på Pontos Grundskola, liksom de flesta andra skolor, arbetar utifrån den nationella läroplanen, LGR 11. Vi står under Skolinspektionens tillsyn vilket garanterar kvalitén i skolan. Vi har utbildad personal enligt Skollagens föreskrifter och naturligtvis har våra lärare lärarlegitimation.

På vår skola har vi ett elevhälsoteam bestående av skolsköterska, kurator, psykolog och specialpedagog som arbetar tillsammans med oss utifrån de dels förebyggande men också efter de behov som uppkommer.

Hos oss är det en självklarhet med elev- och föräldrainflytande. Skolan har brukarråd, elevråd, fritidsråd och matråd.